Checklist band geboekt. Waar moet je op letten?

Heb je een band geboekt voor de bruiloft of bedrijfsfeest? Bekijk deze praktische "checklist band geboekt" of je niets vergeten bent.

Ben je op de hoogte van het repertoire, het aantal en de duur van de sets die de band speelt?

Wie zorgt er voor pauze muziek?

Is de feestlocatie op de hoogte dat er een band komt spelen?

Is er een afsluitbare kleedkamer (alleen voor de band) met spiegel en stromend water, groot genoegd voor 11 bandleden?

Indien de band of technici voor 19:00 uur aanwezig zijn, is het gebruikelijk dat de opdrachtgever voor een warme maaltijd zorgt.

Is er voldoende stroom (230V) beschikbaar op de feestlocatie voor de band, licht en geluid. Een gemiddelde band heeft als snel 2 vrije groepen nodig van 16 Ampère, die voldoen aan de huidige eisen.

Is vanaf de laad-en losplaats voor de muzikanten en de technici het podium goed bereikbaar? Belangrijk is at deze afstand niet te groot is en nog belangrijker is dat de laad-en losplaats met de auto bereikbaar is.

Trappen kunnen een probleem zijn. Veel apparatuur is erg zwaar en daarom voorzien van wielen. Indien er geen lift is, dient er vooraf samen naar een oplossing gezocht te worden.

Is de locatie goed bereikbaar voor auto’s en niet gelegen in een afgesloten deel van het centrum.

Spreek af wie de contactpersoon van de band is, opdrachtgever en locatiemanager om te voorkomen dat iedereen zich overal meer gaat bemoeien.

De band moet soundchecken. Dit is het afstellen van de geluidsinstallatie. Indien er in de feestruimte al lang van te voeren activiteiten zijn kan dit problemen opleveren. Om tijdens het optreden een goed geluid te hebben is er vooraf 30 tot 45 minuten nodig om alles goed af te stellen. De band komt over het algemeen niet ’s middags a opbouwen en soundchecken, maar is normaal 1 tot 2 uur voor aanvang op de locatie aanwezig.

DJ’s vragen vaak of ze kunnen doorprikken op de installatie van de band. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar moet wel vooraf met elkaar worden overeengekomen.

Het podium (of beschikbare ruimte) moet minimaal 6 bij 4 meter zijn. Indien het kleiner is, overleg dit dan vooraf met de band.

Op het podium staat voor tienduizenden euro's apparatuur. Het is niet de bedoeling dat gasten zich op het podium begeven en zonder overleg stukjes op gaan voeren door microfoons van de

band. Op aanvraag kunnen we een speciale spraakmicrofoon ter beschikking stellen. Alle schade aan apparatuur door gasten of publiek is voor rekening van de opdrachtgever.