Over ons

Zo hip als een flamingo, zo funky als een struisvogel, met de soul van een Japanse nachtegaal, de groove van een specht, de klasse van een kraanvogel en het plezier van de kookaburra. En we spelen covers, dus een beetje papegaaierig zijn we ook. Maar noem ons maar gewoon Colibri! 

Bio

Colibri wordt opgericht in 2000 door bassist Peter “The Boss” Elwuar en gitarist Gilbert Pieters. Door de jaren heen wisselt de band meermalen van samenstelling, maar de koning en keizer van de snaren blijven altijd stevig aan de basis staan. Het 12,5 jarig jubileum wordt uitgebreid gevierd in een uitverkocht Festino in Zwijndrecht, met een mooie dvd als resultaat. Het optreden smaakt naar meer, waarna tussen de bedrijven door een nieuwe show in elkaar wordt gezet. In 2013 speelt Colibri voor 800 fans in een uitverkocht Bibelot in Dordrecht.

In september 2014 slaat het noodlot genadeloos toe, wanneer Peter volkomen onverwacht komt te overlijden. Colibri is vleugellam. Na een aantal maanden van rust en verwerking pakt de band de draad weer op en vindt in Werner Douwes de opvolger van Peter. Het nummer “The Boss” wordt voor eeuwig op de setlijst gezet.

Repertoire

Ons repertoire laat zich niet in één woord omschrijven, vandaar dat we er drie gebruiken: Colibri; the funk, the soul, the groove. Discogangers, soulsisters en funkbrothers; er is voor ieder wat wils. Zolang het maar dansbaar is! We spelen uit verleden en heden en overgieten de nummers met onze Colibrisaus. Die is dan weer spicy, dan weer vet, maar altijd smaakvol. Onze missie is om ieder feest onvergetelijk te maken en iedereen met een brede lach naar huis te laten gaan. Onszelf incluis!

Waarom Colibri?

Laten we beginnen met het ontzenuwen van een aantal bedenkingen:

“Jullie zijn zo’n grote band. Dat past vast niet op het podium”. Wij passen overal! We komen altijd met z’n elven, maar kunnen met iedere ruimte uit de voeten.

“Jullie zijn zo’n grote band. Dat is vast veel te hard voor ons feest.” We werken met een vast geluidsbedrijf dat ons ook wat zachter nog prachtig kan uitversterken.

“Jullie zijn zo’n grote band. Dat is vast veel te duur voor mijn bruiloft.” Dat zou zomaar eens mee kunnen vallen! Neem contact op met onze boeker en be surprised!

We houden ervan om de mooiste dag van een kersvers echtpaar onvergetelijk te maken, om het dak van een kroeg te spelen, directeuren te laten swingen op een bedrijfsfeest en ons even popster te voelen op de grote festivalpodia. Muziek maken, overal en met het allergrootste plezier, dat is wat we het allerliefste doen. We passen ons aan aan de wensen van de klant en zijn pas tevreden als iedereen het naar zijn zin heeft. Daarom dus Colibri!